Bol mediteranean cu pui si orez
0Pentru orez:
- 360 g orez cu bobul lung
- 875 ml apa
- 2 linguri unt
- 2 lingurite sare
Pentru pui:
- 450 g piept de pui
- 3 linguri suc de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri patrunjel tocat
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita paprika
- 1⁄2 lingurita oregano uscat
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
Pentru hummus:
- 475 g naut fiert din conserva
- 2 catei de usturoi
- ½ lingurita sare kosher
- 58 g tahini
- sucul de la o lamaie (3 linguri)
- 1 lingura apa sau lichid de la naut
Pentru salata greceasca:
- 1 salata romaine
- 2 rosii
- 1 castravete fabio
- 180 g masline kalamata
- ½ ceapa rosie
- 3 linguri ulei de masline extra-virgin
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1½ lingurite oregano poaspat tocat sau ½ lingurita oregano uscat
- ¼ lingurita sare kosher
- 28 g branza feta maruntita
Si reteta.
Am incercat reteta (sau mai bine zis combinatia de mancaruri) si e absolut incredibila. Se munceste mult ce-i drept la ea, dar consider ca a meritat. Foarte gustoasa si satioasa.
Noi nu am urmat reteta intreaga, ci am combinat cu retete de-ale noastre.
Puiul l-am facut la cuptor, dupa reteta care ne place noua.
Orez avem din cel la punga asa ca am facut din ala. L-am fiert in oala conform instructiunilor, apoi intr-o tigaie langa am pus untul si orezul desfacut din punguta si cu niste condimente.
In salata am pus spanac baby in loc de salata romaine. Si hummusul l-am facut cum il facem noi de obicei.
Macar o data merita sa o incerci sa vezi daca iti place!