Caut reteta

retete adunate

  • Gatite de noi
    • Gustari
    • Supe + ciorbe
    • Feluri principale
    • Dulciuri
    • Sosuri
  • Gatite de altii
    • Gustari
    • Salata
    • Supe
    • Legume
    • Carne
      • Pui
      • Porc
      • Curcan
      • Peste
      • Miel
      • Vita
      • Fructe de mare
    • Burgeri
    • Pizza
    • Paste
    • Tarte
    • Dulciuri
    • Sosuri
    • Paine si altele
  • Articole
    • Curiozitati
  • Cum sa…
  • Wishlist de cumparat
  • Yummy Stuff
  • Retete de incercat

Briose cu banane

0
  • by Cristina
  • in Dulciuri
  • — 9 May, 2013

briose banane

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 + 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 160 g zahar
  • 375 ml lapte batut
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 70 g unt, topit
  • 400 g – adica vreo 4-5 banane, decojite si maruntite

Pentru decor:

  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Asigura-te ca ai ingredientele in casa :)

Sa ne apucam de treaba!

Intr-un bol sau vas mai incapator pune faina (350 g), zaharul (160 g), sarea (3/4 lingurita), praful de copt (1 + 1/2 lingurita), bicarbonatul (1/2 lingurita) si scortisoara (2 lingurite).

Intr-un alt bol mai mic, mixeaza laptele batut (375 ml), oul si esenta de vanilie (1/2 lingurita).

Incorporeaza usor amestecul lichid in cel cu faina.

Apoi, adauga untul topit (70 g).

Langa, intr-o farfurie (sau in ce iti e tie la indemana), paseaza bananele si incorporeaza-le in aluat, amestecand usor cu o lingura.

Pune aluatul in forme (in tava speciala) si presara pe deasupra amestecul de zahar si scortisoara. (Sa-l presari pe deasupra chiar inainte sa le bagi in cuptor, altfel se va afunda in aluat).

Daca ti se termina amestecul de zahar si scortisoara pentru decor, mai adaugi, respectand proportia. Mie imi place cu mai mult asa ca folosesc o cantitate de 2-3 ori mai mare pentru decor.

Apoi, bagi la cuptor pentru 30-40 minute. E discutabil timpul pentru ca depinde de cuptor, asa ca atunci cand ti se par rumenite, fa testul cu scobitoarea (sa nu se lipeasca aluatul de ea).

Share

Tags: bananebicarbonat de sodiuesenta de vaniliefainafaina albafaina integralalapte batutouapraf de coptscortisoarauntzaharzahar brun

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Next story 7 melodii despre pizza
  • Despre noi:

    Cuplu de mancaciosi testam retete, incercam retete si publicam rezultatele... sau ce ramane din ele. Plus, e un mare wishlist de chestii de bucatarie... sau legate de mancare. Si mai e si un fel de content curation de retete: retete faine gasite pe net pe care la un moment dat vrem sa le incercam si noi.

    Suntem si pe Facebook si Pinterest.

  • Primeste articolele pe email:

    Scrie adresa de mail in campul de mai jos pentru a primi newsletterul Caut-reteta.ro
  • Cauta ingrediente sau retete:

  • Arhiva

  • ardei gras rosu avocado branza feta broccoli busuioc cartofi ceapa ceapa rosie ceapa verde chimion cimbru coriandru faina faina alba fulgi de ardei ghimbir iaurt lamaie lapte lime menta miere morcov mozzarella naut oregano oua parmezan patrunjel piept de pui praf de copt rosii rosii cherry smantana supa de legume supa de pui telina (tulpina) ulei ulei de floarea-soarelui ulei de masline ulei de masline extravirgin unt usturoi zahar zahar brun

          © COPYRIGHT 2013 - 2014 caut-reteta.ro