Briose cu banane
0Ingrediente
- 350 g faina
- 3/4 lingurita sare
- 1 + 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 lingurite scortisoara
- 160 g zahar
- 375 ml lapte batut
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 70 g unt, topit
- 400 g – adica vreo 4-5 banane, decojite si maruntite
Pentru decor:
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita scortisoara
Asigura-te ca ai ingredientele in casa :)
Sa ne apucam de treaba!
Intr-un bol sau vas mai incapator pune faina (350 g), zaharul (160 g), sarea (3/4 lingurita), praful de copt (1 + 1/2 lingurita), bicarbonatul (1/2 lingurita) si scortisoara (2 lingurite).
Intr-un alt bol mai mic, mixeaza laptele batut (375 ml), oul si esenta de vanilie (1/2 lingurita).
Incorporeaza usor amestecul lichid in cel cu faina.
Apoi, adauga untul topit (70 g).
Langa, intr-o farfurie (sau in ce iti e tie la indemana), paseaza bananele si incorporeaza-le in aluat, amestecand usor cu o lingura.
Pune aluatul in forme (in tava speciala) si presara pe deasupra amestecul de zahar si scortisoara. (Sa-l presari pe deasupra chiar inainte sa le bagi in cuptor, altfel se va afunda in aluat).
Daca ti se termina amestecul de zahar si scortisoara pentru decor, mai adaugi, respectand proportia. Mie imi place cu mai mult asa ca folosesc o cantitate de 2-3 ori mai mare pentru decor.
Apoi, bagi la cuptor pentru 30-40 minute. E discutabil timpul pentru ca depinde de cuptor, asa ca atunci cand ti se par rumenite, fa testul cu scobitoarea (sa nu se lipeasca aluatul de ea).