Briose cu visine
0Ingrediente pentru 12 briose:
- 1 ou
- 125 g zahar
- esenta de vanilie
- 80 ml ulei
- 300 ml iaurt
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
- visine (36 sunt pentru continut ideal zic eu; dar daca iti place cu multe fructe atunci ai putea pune 4 visine per briosa, adica in total ai nevoie de 48)
Inainte de toate, ocupa-te de visine. Eu am din alea de gradina si le pastrez in congelator asa ca le pun intr-o sita si apoi intr-un castron ca sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele.
Iei un castron cu pereti inalti si pui acolo oul, praful de sare, 125 g zahar si esenta de vanilie (cateva picaturi). Pe urma, le bati cu mixerul pana devine omogen.
Apoi adaugi 80 ml ulei si 300 ml iaurt si iar mixezi pana cand continutul devine omogen.
In alt castron cerne 250 g faina si adauga peste ea cele 2 lingurite de praf de copt. Amesteca.
Apoi o adaugi treptat in amestecul lichid.
Apoi… ai pornit deja cuptorul, da? Ca sa aiba timp sa se incalzeasca.
Ia tava si pune hartiutele in spatiile lor. Apoi cu o lingura incepe sa pui continut in hartiute.
Mie imi place sa fiu mai metodica cand fac briose: in prima faza pun cate o lingura in toate hartiutele, apoi in faza 2 pun iar cate o lingura in toate hartiutele si la final, cand mai am compozitie ma uit sa vad care din hartiute nu e umpluta ca restul.
Dupa asta pui visinele. Mie imi place proportia de 3 visine per briosa. Daca ai tava de briosa cu spatii mari (aia de 6 a mea are spatiile mai mati decat cea cu 12), atunci merg cate 4 visine.
Și apoi la cuptor!
Eu le țin cam 20-25 minute. Să le faci testul cu scobitoarea.
PS: Poți să pui frișcă peste ele.