Caut reteta

retete adunate

  • Gatite de noi
    • Gustari
    • Supe + ciorbe
    • Feluri principale
    • Dulciuri
    • Sosuri
  • Gatite de altii
    • Gustari
    • Salata
    • Supe
    • Legume
    • Carne
      • Pui
      • Porc
      • Curcan
      • Peste
      • Miel
      • Vita
      • Fructe de mare
    • Burgeri
    • Pizza
    • Paste
    • Tarte
    • Dulciuri
    • Sosuri
    • Paine si altele
  • Articole
    • Curiozitati
  • Cum sa…
  • Wishlist de cumparat
  • Yummy Stuff
  • Retete de incercat

De ce nu ti-a iesit cum trebuie tortul sau prajitura

0
  • by Cristina
  • in Articole · Dulciuri
  • — 5 Sep, 2014

Inca nu mi-am luat inima in dinti sa fac un tort de la zero, dar e pe my cooking bucket list. Intre timp am gasit pe Tipnut un articol cu sfaturi de baking, plus motive pentru care nu iti iese tortul. Asa ca m-am gandit ca partea asta cu motivele e foarte utila.de ce nu mi-a iesit tortul

Are crapaturi adanci

  • cuptorul are temperatura prea ridicata
  • ai pus prea multa faina sau praf de copt

S-a afundat in mijloc

  • temperatura e prea scazuta
  • ai deschis cuptorul in timp ce se cocea
  • l-ai scos prea devreme din cuptor
  • ai pus prea multa margarina, zahar, bicarbonat de sodiu sau praf de copt
  • nu ai folosit suficienta faina

Textura aspra

  • temperatura e prea joasa
  • ai mixat prea mult compozitia
  • ai pus prea mult praf de copt sau faina

Este prea moale

  • temperatura nu este suficient de ridicata
  • tava nu este suficient de mare
  • prea mult praf de copt sau zahar

E prea tare

  • temperatura e prea ridicata
  • nu ai pus suficienta margarina sau zahar
  • ai pus prea multa faina

E deschis la culoare

  • temperatura prea scazuta
  • alta tava e prea aproape in timpul coptului

Are marginea de culoare maronie

  • cuptorul este prea incarcat
  • tava atinge alta tava sau peretele cuptorului

Nu e suficient de mare

  • temperatura prea ridicata
  • nu ai pus suficient praf de copt
  • ai mixat prea mult compozitia
  • tava e prea mare

Fundul tortului e mai inchis la culoare

  • tava e prea adanca sau prea mare
  • tavile inchise la culoare absorb mai mula caldura; daca folosesti o astfel de tava, pune-o pe un nivel mai sus
  • tava e deformata, prin urmare nu se coace uniform

Are o umflatura

  • cuptorul era mult prea incins cand l-ai bagat in cuptor
  • ai folosit prea multa faina
Share

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Previous story Wishlist #256
  • Next story Wishlist #257
  • Despre noi:

    Cuplu de mancaciosi testam retete, incercam retete si publicam rezultatele... sau ce ramane din ele. Plus, e un mare wishlist de chestii de bucatarie... sau legate de mancare. Si mai e si un fel de content curation de retete: retete faine gasite pe net pe care la un moment dat vrem sa le incercam si noi.

    Suntem si pe Facebook si Pinterest.

  • Primeste articolele pe email:

    Scrie adresa de mail in campul de mai jos pentru a primi newsletterul Caut-reteta.ro
  • Cauta ingrediente sau retete:

  • Arhiva

  • ardei gras rosu avocado branza feta broccoli busuioc cartofi ceapa ceapa rosie ceapa verde chimion cimbru coriandru faina faina alba fulgi de ardei ghimbir iaurt lamaie lapte lime menta miere morcov mozzarella naut oregano oua parmezan patrunjel piept de pui praf de copt rosii rosii cherry smantana supa de legume supa de pui telina (tulpina) ulei ulei de floarea-soarelui ulei de masline ulei de masline extravirgin unt usturoi zahar zahar brun

          © COPYRIGHT 2013 - 2014 caut-reteta.ro