Fursecurile mamei mele
0Ingrediente:
- 3 oua
- 2 cesti zahar vanilat
- 1-2 lungurite cacao
- 2 cesti ulei
- 4 cesti faina
Sunt 2 moduri in care se poate face reteta pentru ca rezultatul difera (in grosime si textura).
*Se cunoaste ca e reteta de casa pentru ca nu am gramaj la ingrediente. Ca sa le masor, folosesc cesti de cafea. (De fapt numai pentru asta folosesc cestile de cafea :)) )
Daca iti plac fursecurile subtiri si mai crocante:
Intr-un vas se amesteca cele 3 oua si 2 cesti de zahar (tos sau vanilat) cu ajutorul unei lingure de lemn.
Cele 2 cesti de ulei se adauga putin cate putin. Apoi, cele 4 cesti de faina se incorporeaza putin cat putin.
O parte din compozitie se pune in alt vas mai mic si se amesteca cu 1-2 lingurite de cacao. (Eu pun cam 2 lingurite, imi place ca partea de cacao sa fie mai concentrata.)
Pe tava pun de regula hartie de copt. (de lene as zice, sa fie mai usor de curatat pe urma) Se presara faina si se aseaza compozitia cu ajutorul unei lingurite. Mie imi incap cam 3 pe un rand. Lasa spatiu intre ele ca vor creste in cuptor.
Pune intai la distante egale compozitia simpla cu o lingurita, apoi la fiecare o adaugi pe cea de cacao. Mie imi place sa pun jumatate din cea simpla, jumatate din cea de cacao si ma asigur ca se lipesc.
Mai poti sa pui compozitia de cacao cu ajutorul unei pungi sparte in capat sau cu un spriter.
Se baga in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 15-20 de minute.
Daca iti plac fursecurile mai groase si pufoase:
Dintr-o prostie am descoperit ca pot iesi diferite. In ziua in care am uitat ca se amesteca cu o lingura. In loc de lingura, am folosit mixerul. Dar nu am reusit pana la capat ca nu ma tine mixerul atata. Cam pe la a treia ceasca de faina a trebuit sa incep sa amestec cu lingura.
Ah, si cred ca ies mai pufoase cu zahar fin.