Minestrone rapid cu tortellini
1Ingrediente:
- ulei de masline
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- cativa fulgi de chilli
- 2 teline Apio, taiate cubulete
- 1 morcov mediu, curatat si taiat cubulete
- 1 mana de patrunjel, maruntit
- 1 dovlecel, taiat cubulete
- 400 g de rosii cubulete, din conserva
- 500 ml supa de legume
- 250 tortellini cu branza (la pachet, se gasesc in toate supermarketurile, in raionul cu produse proaspete)
Si reteta.
Am incercat reteta si e absolut delicioasa (si super-satioasa). Nu am folosit dovlecel pentru ca nu ne place la nici unul. In loc de fulgi de ardei am folosit boia iute, iar rosii am pus mai putine. Si neaparat sa o faci cu tortellini cu branza pentru ca e cea mai buna combinatie.
Intr-o tigaie, se incinge o lingurita de ulei de masline. Se adauga ceapa, usturoiul si fulgii de chilli.
Se prajesc 5 minute si apoi se adauga telina, morcovul, ½ din patrunjel si dovlecelul. Se mai prajesc 5 minute. Se adauga rosiile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga si supa si se lasa sa fiarba 10 minute.
Intre timp, intr-o cratita separata se fierb tortellini, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert se rastoarna in supa, se amesteca bine, apoi se serveste decorata cu patrunjelul ramas.
[…] plac mult pastele… cum le fac eu. Am o rețetă demențială de tortellini cu brânză. Îmi place să încerc tot felul de combinații cu pastele și caut mereu rețete interesante. […]