O reteta de hummus
0Ingrediente:
- 500 g naut
- susan
- 1 – 2-3 catei de usturoi (recomand sa adaugi cate unul si sa gusti ca sa iasa hummusul pe gustul tau)
- ulei de masline
- lamaie (suc)
- 2 – 3 -4 linguri de iaurt bivolita (am mai incercat si cu iaurt grecesc, cand nu gasesc de bivolita)
- sare
Nautul il poti lua fie crud, fie in conserva. Cel crud trebuie sa-l lasi cam 12 ore la inmuiat si apoi sa-l fierbi. Daca iei la conserva, il poti folosi ca atare (sa-l scurgi) sau sa-l mai fierbi inca putin ca sa fii sigura (sau maniaca, asa cum sunt eu).
Dupa ce s-a fiert nautul, lasa apa in el si mai adauga niste apa rece ca sa poti sa bagi mainile in ea. Apoi scapa de cat mai multe din pielitele de deasupra boabelor (ia boabe in maini si freca-le ca sa iasa pielitele). Dupa ce sortezi boabele de pielite, pune boabele intr-un castron. Eu am blender vertical asa ca fac totul in castron. Dupa ce adaugi boabele, adauga si celelalte ingrediente cu deosebita atentie la usturoi si lamie (eu cu astea uneori mai dau gres).
Daca ai robot, baga la robot ingredientele, dar sa nu uiti sa le pui treptat si sa gusti.
Ideal este sa faci hummusul cu pasta de susan – care include o parte din ingrediente date prin blender si transformate in pasta. Aici gasesti cum sa faci pasta de susan.
Hummusul e foartebun servit pe lipie (lipia o poti incalzi putin in tigaie ca sa fie mai crocanta).