Caut reteta

retete adunate

  • Gatite de noi
    • Gustari
    • Supe + ciorbe
    • Feluri principale
    • Dulciuri
    • Sosuri
  • Gatite de altii
    • Gustari
    • Salata
    • Supe
    • Legume
    • Carne
      • Pui
      • Porc
      • Curcan
      • Peste
      • Miel
      • Vita
      • Fructe de mare
    • Burgeri
    • Pizza
    • Paste
    • Tarte
    • Dulciuri
    • Sosuri
    • Paine si altele
  • Articole
    • Curiozitati
  • Cum sa…
  • Wishlist de cumparat
  • Yummy Stuff
  • Retete de incercat

O reteta de hummus

0
  • by Cristina
  • in Gustari
  • — 10 Feb, 2014

reteta hummus

Ingrediente:

  • 500 g naut
  • susan
  • 1 – 2-3 catei de usturoi (recomand sa adaugi cate unul si sa gusti ca sa iasa hummusul pe gustul tau)
  • ulei de masline
  • lamaie (suc)
  • 2 – 3 -4 linguri de iaurt bivolita (am mai incercat si cu iaurt grecesc, cand nu gasesc de bivolita)
  • sare

Nautul il poti lua fie crud, fie in conserva. Cel crud trebuie sa-l lasi cam 12 ore la inmuiat si apoi sa-l fierbi. Daca iei la conserva, il poti folosi ca atare (sa-l scurgi) sau sa-l mai fierbi inca putin ca sa fii sigura (sau maniaca, asa cum sunt eu).

Dupa ce s-a fiert nautul, lasa apa in el si mai adauga niste apa rece ca sa poti sa bagi mainile in ea. Apoi scapa de cat mai multe din pielitele de deasupra boabelor (ia boabe in maini si freca-le ca sa iasa pielitele). Dupa ce sortezi boabele de pielite, pune boabele intr-un castron. Eu am blender vertical asa ca fac totul in castron. Dupa ce adaugi boabele, adauga si celelalte ingrediente cu deosebita atentie la usturoi si lamie (eu cu astea uneori mai dau gres).

Daca ai robot, baga la robot ingredientele, dar sa nu uiti sa le pui treptat si sa gusti. 

Ideal este sa faci hummusul cu pasta de susan – care include o parte din ingrediente date prin blender si transformate in pasta. Aici gasesti cum sa faci pasta de susan.

Hummusul e foartebun servit pe lipie (lipia o poti incalzi putin in tigaie ca sa fie mai crocanta).

Share

Tags: hummusiaurt de bivolitaiaurt grecesclamaienautsusantahiniulei de maslineusturoi

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Previous story Cum sa mananci aripioare de pui ca o doamna
  • Next story Cum sa alegi vinul potrivit pentru tipul de branza
  • Despre noi:

    Cuplu de mancaciosi testam retete, incercam retete si publicam rezultatele... sau ce ramane din ele. Plus, e un mare wishlist de chestii de bucatarie... sau legate de mancare. Si mai e si un fel de content curation de retete: retete faine gasite pe net pe care la un moment dat vrem sa le incercam si noi.

    Suntem si pe Facebook si Pinterest.

  • Primeste articolele pe email:

    Scrie adresa de mail in campul de mai jos pentru a primi newsletterul Caut-reteta.ro
  • Cauta ingrediente sau retete:

  • Arhiva

  • ardei gras rosu avocado branza feta broccoli busuioc cartofi ceapa ceapa rosie ceapa verde chimion cimbru coriandru faina faina alba fulgi de ardei ghimbir iaurt lamaie lapte lime menta miere morcov mozzarella naut oregano oua parmezan patrunjel piept de pui praf de copt rosii rosii cherry smantana supa de legume supa de pui telina (tulpina) ulei ulei de floarea-soarelui ulei de masline ulei de masline extravirgin unt usturoi zahar zahar brun

          © COPYRIGHT 2013 - 2014 caut-reteta.ro