Salata calda de linte si cartofi
0Ingrediente:
- 2 salote mari, una taiata in jumatate si cealalata tocata marunt
- 4 crengute de cimbru
- 2 frunze mici de dafin
- 210 g linte verde uscata
- sare si piper
- 450 g cartofi mici
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 1-2 catei de usturoi, tocati sau striviti intr-o pasta
- 1 lingura de mustar Dijon
- 44 ml ulei (ce preferi tu sa folosesti)
- 2 lingurite capere, tocate
- 2 linguri de castraveti mici murati tocati
- 1-2 cepe verzi
- 30 g de patrunjel tocat
Si reteta.
Am incercat reteta si este incredibila. Andrei a zis ca e o alternativa mult mai sanatoasa la salata orientala.
O adaptare succinta a retetei:
Pune lintea si cartofii in acelasi timp si in oale diferite.
Cantareste lintea, alege-o si clateste-o in sita. Apoi pune-o intr-o oala mica/medie. Curata o salota, tai-o in jumatate si pune-o in oala. Mai adauga cimbru si o frunza de dafin.
In alta oala pune cartofii curatati si taiati in cuburi. Nu uita sa pui niste sare! Porneste focul la amandoua.
In timpul asta pregateste dressingul. Toaca marunt o salota si pune-o intr-un castron mic. Pune otetul rosu si lasa-le impreuna 5 minute. Apoi adauga 1 catel mare (sau 2 mai mici) de usturoi zdrobit, mustarul Dijon, sare, piper si ulei de masline. Amesteca din nou. Toaca castravetii murati si o ceapa verde (2 daca sunt mai mici si subtiri). Adauga-le si pe ele in bol si amesteca tot. Cam de fiecare data, ajung sa mai adaug ulei si otet pentru ca devine prea incarcat dressingul.
Apoi le asamblezi pe toate intr-un castron mare. Noua ne place sa mancam si iaurt langa salata.
Noi nu am folosit capere.