Strudel cu piersici
0Ingrediente:
- 1 pachet foietaj (2 aluaturi)
- 8-9 piersici
- 1 lingura de faina
- 2-3 linguri de zahar (eu am folosit doar una cu varf pentru ca m-am gandit ca ele sunt si asa dulci si sa nu le fac si mai dulci, dar dupa ce s-au copt mi-am dat seama ca mai trebuia sa pun; au iesit acre)
- 1 ou
Daca ai tinut foietajul la congelator, lasa-l peste noapte/zi in frigider. Daca nu, lasa-l afara. Iti sugerez sa-l si defaci (al doilea aluat, care a stat mai mult afara si desfacut, s-a lipit mai bine decat primul).
Daca folosesti piersici din conserva, cred ca ar trebui sa pui mai putin zahar.
Daca folosesti piersici proaspete, trebuie sa le decojesti si sa le tai cubulete.
Dupa ce le tai sau le scoti din conserva, pune-le intr-o sita la scurs. Dupa ce s-a scurs sucul din ele, pune-le intr-un vas si presara deasupra faina (1 lingura) si zaharul (2-3 linguri), apoi amesteca.
Taie foaia de aluat in 4 parti cat de cat egale.
Apoi pe partea ingusta pune piersicile si impacheteaza-l presand pe margine ca sa se lipeasca. Ai grija si cata compozitie pui. (primul batch mi s-a desfacut in cuptor si a iesit si sucul din piersici).
Bate un ou intr-un vas si unge fiecare strudel in parte.
Apoi pune hartie de copt in tava de cuptor si aseaza-le in tava.
Cam 20 de minute la foc mediu ar trebui sa fie suficient.