Supa crema de rosii
0Ingrediente:
- 400 g conserva rosii Cirio (noi preferam Cirio cu busuioc – mai ales cand nu gasim busuioc)
- 1 pastarnac mic
- 450 ml supa de legume (aici recunosc ca trisez cu Knorr cub)
- jumatate de lingura de zahar fin (s-a intamplat deja de cateva ori sa n-avem zahar fin asa ca am pus din ala normal; deh, nu fac atatea prajituri cat sa merite sa iau mereu zahar fin)
- 2 linguri de mascarpone
- busuioc
- 1 lingurita de sos Tabasco
- sare si piper
Taie pastarnacul cubulete mici. De obicei nu folosesc tot pastarnacul, asa ca-l tai mic cat am nevoie si pe celelalte le tai mai mari si le pun la congelator.
Prepara supa de legume (450 de grame). Dupa cum am scris mai sus, eu trisez la partea astea ca n-am rabdare sa fac atatea chestii.
Dupa ce e gata supa, pune rosiile, pastarnacul, zaharul fin (jumatate de lingura), sarea, piperul si sosul Tabasco (1 lingurita). Lasi la fiert timp de 10 minute.
Intre timp pregateste poti sa pregatesti niste paine prajita. Sau daca iti surade mai mult: prajeste niste paine, apoi freac-o cu niste usturoi maruntit, pune felii de cascaval deasupra si baga-le la cuptor cat iti sunt pe plac mai crocante sau mai spre starea lor naturala.
Dupa ce supa a fiert 10 minute, ia-o de pe foc. Pune oala pe un blat. Ai grija sa nu te frigi!
Adauga in oala cele 2 linguri de mascarpone si mixeaza cu blenderul vertical.
Apoi mai pune pe foc 5 minute.
La final adauga busuioc proaspat daca ai. E incredibil de bun!