Tocana braziliana de porc cu galuste din porumb
0Ingrediente:
- 900 g spata de porc, taiata in cuburi de 4 cm
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 cepe, tocate fin
- 2 tije de telina Apio, tocate fin
- 3 frunze de dafin
- 1 lingura frunze de oregano (sau 2 lingurite de oregano uscat), plus extra, pentru servit
- cate 1 lingura de chimion macinat, coriandru si ienibahar
- 1 cub de supa (vita, porc sau pui)
- 2 conserve a cate 400 g de rosii tocate
- 1 lingura praf de cacao
- 2 linguri de zahar brun sau muscovado
- 3 linguri de otet din vin rosu
- coaja rasa si zeama de la 2 portocale
- 2 ardei iuti rosii, taiati in doua pe lungime – pastreaza sau inlatura semintele, in functie de cat de iute vrei sa fie mancarea
- 1 legatura de ceapa verde, feliata fin
- 400 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in cuburi de 3-4 cm
- 2 ardei rosii, curatati de seminte si taiati in cuburi
- 2 conserve a cate 400 g de fasole neagra, scursa si clatita
Pentru galuste:
- 100 g unt rece, taiat in cuburi
- 200 g faina amestecata cu ½ lingurita praf de copt
- 140 g malai macinat fin, plus extra pentru presarat pe galuste
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 140 g porumb dulce, din conserva, scurs sau proaspat taiat de pe stiulete (dupa ce l-ai fiert 3 minute)
- 75 ml lapte batut
- 1 ou mediu, batut
Si reteta.